Gepubliceerd 5 juli 2023

Historisch zwemsucces voor Julia Bannatyne (11)

Tijdens het jubileumweekend van BZ&PC namen 3 zwemmers ook deel aan de jaargangfinales. Dit in de Nederlandse kampioenschappen voor jeugdzwemmers. In het 50 meter zwembad van Dordrecht snelde de (net) 11-jarige Julia Bannatyne op de 100 meter vlinderslag naar een tijd van 1.23,95. Daarmee verraste ze het gehele deelnemersveld en won deze afstand. Een historische prestatie voor een zwemster van BZ&PC.

● Julia Bannatyne verraste het hele deelnemersveld op de vlinderslag.

Julia kwam ook nog in actie op de 100 meter rugslag (9e), 100 meter vrije slag (12e) en de 200 meter vrije slag (14). De 12-jarige Thijs van Kints had zich ook gekwalificeerd en zwom op verschillende vrije slag nummers. Ondanks het zware programma zwom Thijs mooie persoonlijke records. Hij kan tevreden terugkijken met een 19e plaats op de 100 meter, 13e op de 200 en 400 meter.

Ook de 9-jarige Lars van Bergen had zich geplaatst met een 25e inschrijftijd op de 100 meter schoolslag. In de wedstrijd verbeterde hij zich naar een 10e plaats.

● V.l.n.r.: Julia Bannatyne, Lars van Bergen en Thijs van Kints.

Alle drie gaan nu genieten van een welverdiende vakantie! Op naar volgend seizoen met wie weet ook weer historische prestaties!

Bericht: André van Egdom / BZ&PC

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN