Gepubliceerd 12 april 2024

Het motto is biodiversiteit

Het motto van klimaatburgemeester Gertrud de Roos is “biodiversiteit”. Biodiversiteit is van belang voor de natuurlijke bestuiving van gewassen en fruitbomen en voor afkoeling bij de temparuurstijging. Door meer bomen te planten wordt meer CO2 opgenomen.

Dit voorjaar roept Gertrud op om vooral ook veel meer bloemenvelden in te zaaien. Ze werkt samen met Honey Highway. Dit is een stichting die met natuurzaden uit natuurgebieden en velden in Nederland de bijen meer stuifmeel en nectar wil bieden. De door Honey Highway beschikbaar gestelde bloemenzaad kan worden opgehaald in de klimaatwinkel, die iedere zaterdag van 11.00 – 13.00 uur open is, aan de Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven.

Ze zet op deze manier haar themajaar voort. Eerder dit jaar deelde ze op een klimaatmarkt in het Evertshuis zakjes bloemenzaad uit, die waren geschonken door het plaatselijke tuincentrum.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN