30 november 2020

Het Donkere Dagen Offensief

De dagen worden weer “korter”. De komende december avonden en nachten lang en donker. In plaats van koud zijn ze nu wel nat en warm. En dat lijkt ideaal voor het inbrekersgilde. En dat in een voor iedereen dure maand. Ook voor hen.   

We zien in de jaarlijkse criminaliteitscijfers dat er in deze donkere dagen meer wordt ingebroken. Een mogelijke samenloop van middelen en mogelijkheden. Al meerdere jaren proberen we als politie daarop in te spelen met een strategische aanpak in onze preventie en opsporing. Alles samengevat onder de noemer Donkere Dagen Offensief. Oftewel het DDO. 

Met livestream analyse van de koude aangiftecijfers aangevuld met de warme kennis van de agenten proberen we te voorspellen waar de nadruk van de inbraken zal komen te liggen. Vervolgens proberen  we door zo groot mogelijk aanwezigheid op die plek, op het juiste moment de daders te betrappen. We kunnen veel met een juiste analyse en volgende inzet van de middelen.  

Maar het kan nog beter, nog preciezer en nog vele malen effectiever als u als bewoners met ons mee kijkt. Individueel of samen in de buurtapp. U weet wat normaal is in uw straat. En daardoor weet u ook precies wat ongewoon en verdacht is. Die persoon die opvallend onopvallend langs loopt is door u al gezien. Als u dit vervolgens meldt via 0900-8844 dan komt dat live bij de agenten op straat. Als u ziet dat die verdachte persoon ondertussen een inbraak gaat plegen, belt u uiteraard 112. Samen vangen we boeven. 

Veiligheid, een zorg van ons allemaal.   

Politieteam Gouda/Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares
Sluit Menu