Gepubliceerd 25 juni 2022

Herdenking bij Witte Anjerperk

Sinds kort heeft Bodegraven-Reeuwijk een Witte Anjerperkje voor de Nederlandse veteranen. Het perkje is aangelegd bij het beeld van het bevrijdingsmonument in het rosarium in Bodegraven. Wethouder Robin Kersbergen stond daar afgelopen zaterdag bij stil, samen met de veteranen Peet van Os en Cor Batelaar.

Wethouder Robin Kersbergen met de veteranen Peet van Os en Cor Batelaar

Het Witte Anjerperk is aangelegd op verzoek van het Nationaal Comité Veteranendag. Nederland telt 110.000 veteranen en een aantal daarvan woont in onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Volgens het Nationaal Comité Veteranendag, bedankt Nederland de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot en met vandaag de dag zetten mannen en vrouwen zich als militair in voor onze vrijheid en in dienst van de vrede. Met deze witte anjers zijn we ons daar wat vaker van bewust.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN