Gepubliceerd 3 september 2023

Geprolongeerd: Henri Stolwijk bij Gast uit de Streek

In het radioprogramma Gast uit de Streek interviewt Wilco Hoenderdos Henri Stolwijk. Het interview is maandagavond 4 september om 20.00 uur te horen bij BR6 via de radio en podcast. Wars van gezag is Henri Stolwijk, journalist in hart en nieren, altijd geweest. Dat begint al als hij op 11 jarige leeftijd zijn geboorteplaats Reeuwijk Dorp verlaat en in het Brabantse Boxtel belandt op de daar gevestigde voormalige kostschool annex klein seminarie. Henri voelt zich er niet op zijn plaats en moet de opleiding voortijdig verlaten.


Hij keert terug naar zijn geboortegebied. Hier start zijn professionele carrière als journalist. Hij werkt voor de lokale pers en volgt daarnaast zijn opleiding aan de School voor de Journalistiek. Tevens haalt hij zijn akte M.O. Economie.
Van de lokale pers spreidt Henri zijn vleugels uit naar de landelijke evenknie. Later wordt hij redacteur bij Elsevier en bij de ANWB. Op een gegeven moment verbreekt Henri de knellende banden van het werknemerschap en begint hij voor zichzelf op een zolderkamertje. Dit resulteert uiteindelijk in Buro N11 met op het hoogtepunt ca 50 medewerkers. De digitale revolutie op het gebied van de gedrukte media noopt tot een herziening van de strategie.


In 2019 besluit Henri zijn bedrijf van de hand te doen en keert hij weer terug naar de lokale media, maar nu als vrijwilliger. Voor de ‘Kijk op Bodegraven-Reeuwijk’ verzorgt hij de spraak makende column ‘Anders bekeken’ met vaak prikkelende artikeltjes over de plaatselijke politiek. Deze worden hem door de politici niet altijd in dank afgenomen. Voor de plaatselijke omroep ‘BR6’ haalt Henri zijn rubriek ‘Tussen Rijn en Wiericke’ na jaren weer van stal.


Als ‘Gast uit de Streek’ vertelt Henri nog veel meer met de nodige nuances over zijn leven. Tevens besteedt hij aandacht aan de ontwikkelingen in de journalistiek in de loop der jaren en richt hij zijn blik op de toekomst. Dit programma wordt uitgezonden op maandag 28 augustus om 20.00 u, met herhalingen op dinsdag 5 september om 22.00 uur en zondag 10 september om 18.00 uur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN