Gepubliceerd 30 oktober 2023

Hecht GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocaties in de regio

Vanaf 9 november opent Hecht GGD Hollands Midden weer corona pop-up priklocaties verspreid over de regio. Op deze tijdelijke priklocaties kunnen mensen zonder afspraak een coronaprik halen. De vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden blijven ook open op afspraak.

Bron: SHe Fotografie

Laagdrempelig

“De corona pop-up priklocaties zijn vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar onze vaste priklocaties te komen”, vertelt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Voor een prik op een pop-up kunt u geen afspraak maken. Houd daarom rekening met een wachttijd als u een prik wilt halen bij een pop-up”, waarschuwt Bekedam.

“Er zijn ook mensen die door een ernstige ziekte of beperking niet in staat zijn om naar een priklocatie te komen. Deze mensen prikken we thuis”, voegt Margreet Bekedam toe.

Voor wie

Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangere vrouwen. Zorgmedewerkers mogen ook de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangere vrouwen en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

Corona pop-up priklocaties

  • Katwijk in ’t Kwadrant op vrijdag 10, 17 en 24 november en 1 december van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Lekkerkerk in het Dorpshuis op woensdag 22 en 29 november en 6 december van 10.00 tot 14.00 uur.
  • Lisse in Sportcentrum De Waterkanten op zaterdag 18 en 25 november, 2 en 9 december van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Nieuwerkerk aan den IJssel in Muziekschool MOZ-art op zaterdag 11, 18 en 25 november en 2 december van 11.00 tot 15.00 uur.
  • Noordwijk in Bibliotheek Bollenstreek op vrijdag 17 en 24 november, 1 en 8 december van 12.00 tot 16.00 uur.
  • Roelofarendsveen in Sporthal De Tweesprong om donderdag 9, 23 en 30 november en 7 december van 14.00 tot 18.00 uur.
  • Schoonhoven in De Ark op donderdag 9, 16, 23 en 30 november van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Voorschoten in het Gemeentehuis op vrijdag 17 november, 1 en 8 december van 14.00 tot 18.00 uur.

Data en tijden kunnen wijzigen. Op de website: www.ggdhm.nl/priklocaties-corona is actuele informatie hierover te vinden.

Bron: persbericht Hecht GGD Hollands Midden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN