Gepubliceerd 14 juli 2022

HDSR deelt tonnen uit voor creatieve ideeën

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt inwoners blij met een ton. Afgelopen maanden hebben meer dan 600 mensen hun creatieve ideeën ingestuurd voor wat je met het water uit een regenton kunt doen.

De meest creatieve inzendingen hebben een houten regenton gewonnen, gegraveerd met een gedicht van kunstenaar André van Zwieten. Met deze regenton in de tuin dragen de winnaars bij aan een omgeving die beter bestand is tegen het veranderende klimaat, stelt het waterschap.

De winactie is onderdeel van het jaar waarin het waterschap viert dat het 900 jaar geleden is dat het waterbeheer in de regio begon.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN