23 juni 2022

‘Hart in Bodegraven’ vraagt 20.000 euro voor plan rondom dorpskerk

Burgerinitiatief ‘Hart in Bodegraven’ wil graag doorpakken met het plan om het gebied rondom de dorpskerk in Bodegraven veiliger en groener te maken. Er zijn ruwe schetsen (art impressions) gemaakt door een landschapsarchitect, om een idee te geven over hoe het er uit komt te zien. Om een echt gedegen plan te kunnen maken met nauwkeurige berekeningen is 20.000 euro nodig.

Han Koevoets spreekt namens ‘Hart in Bodegraven’ gemeenteraad toe

Collegebesluit nog niet genomen
Eigenlijk was de 20.000 euro al toegezegd door oud-wethouder Gerrit van Eijk. Maar het collegebesluit om het geld ook werkelijk beschikbaar te stellen is nog steeds niet genomen. Han Koevoets vertelde dat hij dinsdag hierover met wethouder Robin Kersbergen had gesproken en naar aanleiding van dat gesprek had besloten om in te spreken.

Vragen over kosten om plan uit te voeren
Han Koevoets, die afgelopen woensdag namens het burgerinitiatief de gemeenteraad toesprak, liet de art impressions zien en de raadsleden waren enthousiast. Er was alleen enige terughoudendheid over de kosten die gemaakt moeten worden om het plan uit te voeren. Han Koevoets schatte desgevraagd de kosten voor de herinrichting van het plein en het toegankelijk maken van de begraafplaats in op ongeveer 500.000 euro. Maar hij haastte er aan toe te voegen dat hij het niet precies weet en dat hij de kosten zo laag mogelijk wil houden door hergebruik van materialen.

Ander plan over oplossing parkeerprobleem
De discussie dreigde toch weer over parkeren te gaan doordat gevraagd werd of er parkeerplekken bijkomen of afgaan rondom de dorpskerk. Koevoets benadrukte dat het aantal parkeerplekken rondom de kerk in principe niet wijzigt, ze worden alleen verplaatst. Het burgerinitiatief heeft nog wel een ander plan voor extra parkeerplekken in de omgeving van de dorpskerk dat uitgewerkt kan worden.

Onderzoek naar integrale oplossing parkeerproblematiek
Hoewel het burgerinitiatief ver weg wil blijven van de parkeerproblematiek in het centrum, lijkt dat toch de oorzaak te zijn van de obstructie. De onzekerheid over het toekennen van geld voor het plan rondom de dorpskerk begon bij het college op het moment dat er op 12 januari 2022 een ambtelijke presentatie werd gegeven over een robuuste aanpak van de parkeerproblematiek in het centrum van Bodegraven. De gemeenteraad besloot op 23 februari 2022 naar aanleiding van die presentatie, om geld uit het budget voor het centrumplan van Bodegraven beschikbaar te stellen voor een onderzoek naar een afwegingskader voor een integrale oplossing van de parkeerproblematiek. Vanaf dat moment bleef het collegebesluit om 20.000 beschikbaar te stellen voor het plan van ‘Hart in Bodegraven” uit.

Kijk ook naar de video waarin Han Koevoets en Leendert Spijker vertellen over de plannen rondom de dorpskerk.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu