Gepubliceerd 25 september 2022

Hard werken loont voor RVC’33

Ook RVC’33 is de competitie goed begonnen. De 0-1 zege in Leiden tegen DoCoS was bovendien een prima debuut in het zaterdagvoetbal.

● Luuk van Leeuwen schoot RVC’33 naar 0-1. (Archieffoto)

Meer ervaring

In de beginfase was te merken, dat DoCoS al meer ervaring heeft op het 2e klasniveau in het zaterdagvoetbal. De bal ging gemakkelijk rond, de crosspass leverde in het begin even wat moeilijkheden op. Maar echt in gevaar is RVC’33 geen moment geweest. Het eerste wapenfeit, was een schotje van DoCoS in de 20e minuut. Het was te wijten aan slordigheid (in gehaastheid) dat RVC’33 niet meer wist te halen uit de breaks.

Feller

DoCoS kwam na rust iets feller uit de kleedkamer en wilde het zwaartepunt wat verder naar voren leggen. Maar al vrij snel had RVC’33 het weer net zo goed op orde als voor rust. In de 54e min. reageerde de sterk spelende Luuk van Leeuwen attent op een schot na een afgeslagen corner. Dit betekende de 0-1. In de 80ste minuut kreeg de ingevallen Sem Lourier een grote kans om de bevrijdende 0-2 te maken. Helaas slaagde hij daar niet in.

Eensgezind verdedigen

De grootste kans daarna volgde voor DoCoS. Maar met eensgezind verdedigen, wist doelman Stefan v.d. Meer de bal uiteindelijk goed te keren. In de laatste corner voor DoCoS kwam zelfs de keeper nog mee. Uit de daaropvolgende uitval kwam Jop van Voskuilen te schuin voor de goal te staan om de wedstrijd in het slot te gooien. Niet lang daarna floot de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter Plandsoen voor de laatste keer en pakte RVC’33 direct al de eerste driepunter.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN