25 september 2022

Hard werken loont voor RVC’33

Ook RVC’33 is de competitie goed begonnen. De 0-1 zege in Leiden tegen DoCoS was bovendien een prima debuut in het zaterdagvoetbal.

● Luuk van Leeuwen schoot RVC’33 naar 0-1. (Archieffoto)

Meer ervaring

In de beginfase was te merken, dat DoCoS al meer ervaring heeft op het 2e klasniveau in het zaterdagvoetbal. De bal ging gemakkelijk rond, de crosspass leverde in het begin even wat moeilijkheden op. Maar echt in gevaar is RVC’33 geen moment geweest. Het eerste wapenfeit, was een schotje van DoCoS in de 20e minuut. Het was te wijten aan slordigheid (in gehaastheid) dat RVC’33 niet meer wist te halen uit de breaks.

Feller

DoCoS kwam na rust iets feller uit de kleedkamer en wilde het zwaartepunt wat verder naar voren leggen. Maar al vrij snel had RVC’33 het weer net zo goed op orde als voor rust. In de 54e min. reageerde de sterk spelende Luuk van Leeuwen attent op een schot na een afgeslagen corner. Dit betekende de 0-1. In de 80ste minuut kreeg de ingevallen Sem Lourier een grote kans om de bevrijdende 0-2 te maken. Helaas slaagde hij daar niet in.

Eensgezind verdedigen

De grootste kans daarna volgde voor DoCoS. Maar met eensgezind verdedigen, wist doelman Stefan v.d. Meer de bal uiteindelijk goed te keren. In de laatste corner voor DoCoS kwam zelfs de keeper nog mee. Uit de daaropvolgende uitval kwam Jop van Voskuilen te schuin voor de goal te staan om de wedstrijd in het slot te gooien. Niet lang daarna floot de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter Plandsoen voor de laatste keer en pakte RVC’33 direct al de eerste driepunter.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu