21 december 2022

Handhavend opgetreden bij verbouwing Wilhelminastraat 8

Bewoners van de Wilhelminastraat in Bodegraven maken zich zorgen over de verbouwing van het pand met nummer 8, waar voorheen een Chinees restaurant in was gehuisvest. Het vermoeden is dat er kamers voor internationale werknemers worden gebouwd.

Wilhelminastraat 8 Bodegraven


De oorspronkelijke koper heeft het pand doorverkocht aan een investeringsmaatschappij die in Bodegraven kamers verhuurt aan internationale werknemers. Wethouder Dirk-Jan Knol beantwoordde tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag de vragen die Merel van Dijk (GL) daarover stelde.


Volgens de wethouder heeft de omgevingsdienst (ODMH) de verbouwing stilgelegd. De dakkappellen moeten vervangen worden door vergunningsvrije exemplaren en het balkon moet verwijderd worden. De ODMH heeft vastgesteld dat het oorspronkelijke plan om twee appartementen te maken nog steeds wordt uitgevoerd en er geen sprake is van verkamering. Volgens de wethouder mag dat ook niet en zal er streng op worden toegezien dat het niet alsnog gebeurt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu