Gepubliceerd 21 december 2022

Handhavend opgetreden bij verbouwing Wilhelminastraat 8

Bewoners van de Wilhelminastraat in Bodegraven maken zich zorgen over de verbouwing van het pand met nummer 8, waar voorheen een Chinees restaurant in was gehuisvest. Het vermoeden is dat er kamers voor internationale werknemers worden gebouwd.

Wilhelminastraat 8 Bodegraven


De oorspronkelijke koper heeft het pand doorverkocht aan een investeringsmaatschappij die in Bodegraven kamers verhuurt aan internationale werknemers. Wethouder Dirk-Jan Knol beantwoordde tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag de vragen die Merel van Dijk (GL) daarover stelde.


Volgens de wethouder heeft de omgevingsdienst (ODMH) de verbouwing stilgelegd. De dakkappellen moeten vervangen worden door vergunningsvrije exemplaren en het balkon moet verwijderd worden. De ODMH heeft vastgesteld dat het oorspronkelijke plan om twee appartementen te maken nog steeds wordt uitgevoerd en er geen sprake is van verkamering. Volgens de wethouder mag dat ook niet en zal er streng op worden toegezien dat het niet alsnog gebeurt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN