Gepubliceerd 9 juni 2021

Haalbaarheidsonderzoek naar verplaatsen Plus Waarder

Het college heeft ingestemd met een haalbaarheidsonderzoek naar het verplaatsen en uitbreiden van de supermarkt De Plus in Waarder naar de Poort van Waarder. Het gaat om een deel van de grond tussen de rijksweg A12 en de rand van het dorp Waarder, ter hoogte van de Molendijk. Voorwaarde is dat het vrachtwangenparkeerterrein behouden blijft Woningbouw op de achterlaatlocatie maakt onderdeel uit van het haalbaarheidsonderzoek.

Op 3 juni 2020 sprak de heer Dick Hoogendoorn de gemeenteraad toe. Hij vertelde dat hij de vierde generatie is die de supermarkt exploiteert en het pand van zijn ouders is. Hij had moeten wennen aan het idee om te verhuizen maar ziet daar nu de voordelen van in. De oppervlakte van de supermarkt kan worden uitgebreid en op de nieuwe locatie kan de supermarkt op een veilige manier bevoorraad worden.

Het dorpsteam Waarder wordt meegenomen in het proces en staat volgens het college in beginsel positief tegenover de plannen.

Lees hier de inspraak van Dick Hoogendoorn

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN