Gepubliceerd 19 april 2024

Gymboxx voor AZC Gouda

Gouwenaar Jelle Rietveld nam het initiatief tot plaatsing van de Gymboxx bij het azc aan de Molenwiek in Gouda. Dit kwam tot stand nadat hij hierover met vertegenwoordigers van het COA in gesprek was geraakt. Een Gymboxx is een zeecontainer die verbouwd is tot een mobiele buitensportschool. Hiermee hebben meer mensen de mogelijkheid om te sporten en om voldoende te bewegen. De komst is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Jelle Rietveld, azc Molenwiek, gemeente Gouda en SPORT•GOUDA. 

De Gymboxx is een waardevolle aanvulling voor het azc. Het is belangrijk dat de bewoners een zinvolle dagbesteding geboden wordt en sporten is daar een prima voorbeeld van.

Enkele bewoners van het azc zijn opgeleid om als begeleider bij de buitensportschool actief te zijn. Wethouder Michiel Bunnik is blij met de komst van deze sportvoorziening. Hij vindt het belangrijk dat alle inwoners van Gouda de kans hebben om te sporten en om voldoende te bewegen. Hij noemt het een mooie uitkomst van een samenwerking met het COA, een lokale ondernemer en SPORT.GOUDA.

Jelle is de bedenker van de Gymboxx en plaatste er enkele jaren geleden al één op Goudasfalt. Enkele honderden Gouwenaars maken daar regelmatig gebruik van en inmiddels staan er al meerdere in Nederland.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN