Gepubliceerd 3 mei 2021

Grote bereidheid bij horecaondernemers om mee te doen aan fairtradeweek

Fairtrade Nederland houdt in de week 8 t/m 16 mei de Nationale voorjaars fairtrade week. Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk heeft maar liefst 18 horecagelegenheden bereid gevonden om in die week fairtrade producten aan te bieden bij hun Coffee-to-go of Take-away menu’s.

Wethouder Kees Oskam en wethouder Inge Nieuwenhuizen zullen een paar horecagelegenheden bezoeken om de deelnemers te prijzen. Het fairtrade-keurmerk is te herkennen aan het groenblauwe logo. Dankzij een eerlijke inkoopprijs en een fairtrade-bonus kunnen producenten van onder andere rijst, tomaten, noten, oliën, kokosmelk, ijs of chocola, met respect voor milieu en mensenrechten produceren.

Volgens Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk kan samen met lokale, biologische en / of diervriendelijk voedselproductie de voedselketen veranderen, zodat deze maatschappelijk verantwoord wordt. Ook in Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Zuidplas doen horecagelegenheden mee aan de fairtrade week.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN