Gepubliceerd 3 februari 2024

Grote bedrijven overbelasten stroomnetwerk

Netbeheerder Stedin heeft vandaag aangekondigd dat het elektriciteitsnetwerk in Gouda-Noord en Reeuwijk de maximale capaciteit bereikt voor grootschalig gebruik van stroom. Deze aankondiging heeft op dit moment geen gevolgen voor huishoudens en kleine ondernemers. Bewoners kunnen gewoon doorgaan met plannen voor verduurzaming, zoals zonnepanelen, warmtepompen en elektrisch vervoer.

Ook geldt het alleen voor nieuwe aanvragen. Er wordt geen stroom afgesloten van plekken waar nu stroom naartoe gaat. Aanvragen die voor 1 februari zijn gedaan, kunnen ook doorgaan, zoals de bouwplannen in de Spoorzone.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: Gemeente Gouda

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN