Gepubliceerd 7 mei 2024

Groot onderhoud aan A12 in juni

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat er tussen 2 juni en 1 juli groot onderhoud wordt gedaan aan de A12, tussen Moordrecht en knooppunt Oudenrijn. Hiervoor is de snelweg in de rijrichting Utrecht op sommige momenten deels of helemaal afgesloten. Dit veroorzaakt ernstige verkeershinder.

De werkzaamheden vindt Rijkswaterstaat nodig, omdat de kwaliteit van het asfalt verslechterd is. Ook is het huidige asfalt te luid en vervangt Rijkswaterstaat deze door een stillere deklaag met stillere voegen. 

Om het werk te kunnen uitvoeren is de snelweg richting Utrecht tijdens vier weekenden en tijdens een aantal nachten dicht. Tussendoor zijn er rijstroken afgesloten, waardoor er minder rijbanen in gebruik zijn. Alles bij elkaar zorgt dit voor lange files, met vertraging tot meer dan een uur.  Rijkswaterstaat raadt daarom aan om in deze periode de A12 te vermijden, door bijvoorbeeld gebruik te maken van het openbaar vervoer of door vooral thuis te werken.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN