Gepubliceerd 2 juli 2023

Grondtransport Reeuwijk-Dorp uitgesteld

Het grondtransport dat half juni zou beginnen in Reeuwijk-Dorp is uitgesteld. De grond is nodig om een grondwal aan te leggen en tuinen en weiland op te hogen omdat het waterschap het grondwaterpeil in de polder met 60 cm gaat verhogen.


Het plan was om de grond die nodig is met vrachtwagens aan te voeren via de Brugweg en Zwarteweg in Waddinxveen. Wethouder Robin Kersbergen had hierover niet afgestemd met zijn collega en partijgenote Femke Vleij van Waddinxveen.


Inmiddels is er wel bestuurlijk overleg over venstertijden en de meest geschikte periode waarop het transport kan worden uitgevoerd. Het voorstel zal aan beide gemeenteraden worden voorgelegd volgens wethouder Robin Kersbergen.

Lees ook Voorbereiding op hoger waterpeil Reeuwijk-Dorp | BR6 Nieuws

Redacteur Anneke Bekker
Bron persgesprek

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN