Gepubliceerd 10 november 2022

GroenLinks kiest provinciale lijsttrekker

GroenLinks heeft Sinan Özkaya tot lijsttrekker gekozen voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid- Holland. Tijdens de ledenvergadering in Rotterdam afgelopen zondag, schaarden de leden zich unaniem achter de huidige fractievoorzitter.

Sinan Özkaya, lijsttrekker GroenLinks Zuid-Holland

Natuurinclusieve landbouw en democratie
Özkaya zet zich in de provinciale staten in voor onder andere natuurinclusieve landbouw en meer democratie. Zo heeft hij met succes gepleit voor een eerste burgerberaad in de provincie. Hij is gelukkig en vereerd met zijn verkiezing tot lijsttrekker en kan niet wachten op de campagnestart.

“We voelen urgentie. We voelen dat we een omslag gaan maken. Op het gebied van woningnood, stikstofcrisis en klimaatcrisis; allemaal onderwerpen waar de provincie echt over gaat. Het is tijd voor actie!”  

Boerenpartij van de toekomst
De opnieuw gekozen lijsttrekker sprak de ambitie uit om naast de grootste partij ook de boerenpartij van de toekomst te willen worden.

“We gaan de goede strijd voeren. Maar mét de boeren tegen het grootkapitaal en de banken. En vóór schone lucht en schoon drinkwater. Vroeger waren alle boeren biologisch, met tijd en aandacht voor hun dieren en gewassen. En dat kan nog steeds.” aldus Sinan Özkaya. 

De lijst wordt aangevuld met huidig statenleden Ariëtte Kasbergen (op plek 2) en Robert Klumpes (plek 4) en nieuwkomers Tijmen Lamers (3) en Camille de Luca-Schwartz (5).  

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN