10 november 2022

GroenLinks kiest provinciale lijsttrekker

GroenLinks heeft Sinan Özkaya tot lijsttrekker gekozen voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid- Holland. Tijdens de ledenvergadering in Rotterdam afgelopen zondag, schaarden de leden zich unaniem achter de huidige fractievoorzitter.

Sinan Özkaya, lijsttrekker GroenLinks Zuid-Holland

Natuurinclusieve landbouw en democratie
Özkaya zet zich in de provinciale staten in voor onder andere natuurinclusieve landbouw en meer democratie. Zo heeft hij met succes gepleit voor een eerste burgerberaad in de provincie. Hij is gelukkig en vereerd met zijn verkiezing tot lijsttrekker en kan niet wachten op de campagnestart.

“We voelen urgentie. We voelen dat we een omslag gaan maken. Op het gebied van woningnood, stikstofcrisis en klimaatcrisis; allemaal onderwerpen waar de provincie echt over gaat. Het is tijd voor actie!”  

Boerenpartij van de toekomst
De opnieuw gekozen lijsttrekker sprak de ambitie uit om naast de grootste partij ook de boerenpartij van de toekomst te willen worden.

“We gaan de goede strijd voeren. Maar mét de boeren tegen het grootkapitaal en de banken. En vóór schone lucht en schoon drinkwater. Vroeger waren alle boeren biologisch, met tijd en aandacht voor hun dieren en gewassen. En dat kan nog steeds.” aldus Sinan Özkaya. 

De lijst wordt aangevuld met huidig statenleden Ariëtte Kasbergen (op plek 2) en Robert Klumpes (plek 4) en nieuwkomers Tijmen Lamers (3) en Camille de Luca-Schwartz (5).  

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu