Gepubliceerd 25 juni 2023

GroenLinks en Burgerbelangen zien geen noodzaak om extra af te lossen

Tijdens de algemene beschouwingen ontstond een discussie over het financieel beleid dat er op gericht is om de torenhoge schulden van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zo snel mogelijk af te lossen. Burgerbelangen en GroenLinks willen het aflossen beperken tot de afgesproken norm en wat er nog aan financiële ruimte overblijft, besteden aan nieuw beleid. Ook de PvdA kan zich daarin vinden.


Door de hoge inflatie wordt geld minder waard, dat geldt ook voor de waarde van de schuld. Volgens Reinoud Doeschot (GL) kun je nu beter niet extra aflossen omdat geleend is tegen heel lage rente. In 2022 heeft de gemeente 9 miljoen meer overgehouden dan voorzien. Hij verwacht dat er in 2023 ook meevallers zijn. Remco Tijssen van Burgerbelangen constateert dat er een overschot is in de meerjarenbegroting en ziet ook geen noodzaak om extra te bezuinigen.

Discussie tussen Doschot en Zuyderduyn over aflossen van schulden

Dirk van den Acker legt uit met een concreet voorbeeld waarom nu meer aflossen op de lange termijn beter is. Door nu af te lossen kun je straks meer lenen, bijvoorbeeld voor het vervangen van de basisscholen aan de Vromade in Bodegraven.

Klik hier voor de bijdragen van de fracties.

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker


0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN