21 april 2022

Groenland Kip en Versluys Verkeerstechniek lijken behouden voor Bodegraven

Het lijkt zeker dat Groenland Kip, in juli 2021 getroffen door een grote brand, en ook Versluys Verkeerstechniek behouden blijven voor Bodegraven. Versluys Verkeerstechniek, onderdeel van de Versluys Groep, groeit als kool en was al enige tijd op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden: het pand aan de Italiëweg op bedrijventerrein Broekvelden was al geruime tijd te klein. Gehuurde opslag- en werkruimte in de directe omgeving bracht onvoldoende soelaas. De blik was al enige tijd gericht op verhuizing naar elders, omdat uitbreidingsmogelijkheden in Bodegraven leken te ontbreken.

Foto: Henri Stolwijk

Pand Engelandweg

De oplossing is gevonden in de aankoop van een groot pand aan de Engelandweg, dat nu nog deels in gebruik is bij Zijerveld Kaas. Ook het pand en het terrein van de aangrenzende autohandel Hejo BV (Henri Dunantweg) is door de Versluys Groep aangekocht. Zo krijgt Versluys Verkeerstechniek beschikking over een enorm terrein met opstallen, waardoor het bedrijf naar hartenlust kan groeien en uitbreiden. Hejo BV zou inmiddels een nieuwe locatie hebben gevonden binnen Bodegraven, net buiten de bebouwde kom richting Reeuwijk.

Nieuwe locatie Versluys Foto: Henri Stolwijk

Nieuwbouw Groenland Kip
Groenland Kip werd in juli 2021 door een uitslaande brand gedeeltelijk in de as gelegd. Een deel van de locatie aan de Beneluxweg kon behouden worden en bleef in bedrijf, terwijl een gedeelte van de productie naar Barendrecht werd overgebracht. Inmiddels heeft de onderneming, onderdeel van PHW/Wiesenhof, bouwplannen ontwikkeld op de oude locatie. Begin april is een informatieavond gehouden voor de omliggende bedrijven, waarbij een toelichting werd gegeven op de plannen. Het is een nieuwe stap in het proces om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Als alles volgens het boekje verloopt zouden die mogelijk eind van dit jaar afgegeven kunnen worden.

In juli 2021 werd Groenland Kip getroffen door brand. Hier wil het bedrijf nu nieuwbouw realiseren. Foto: Henri Stolwijk
Foto: Henri Stolwijk

Bouwhoogte 25 meter
Het plan voorziet in een gebouw van 25 meter hoog: het bestemmingsplan beperkt die bouwhoogte langs de A12 tot vijftien meter, maar de gemeente kan daarvan afwijken en hoogtes tot 25 meter toestaan.In een eerder stadium heeft de gemeente bij monde van wethouder Jan-Leendert van den Heuvel al positief gereageerd op het voorstel om op het 11.000 vierkante meter grote terrein een tot 25 meter hoog gebouw neer te zetten. Op het dak komen parkeervoorzieningen voor circa 200 auto’s. Als gevolg van de modernisering zullen dan ongeveer 85 minder losse krachten bij het bedrijf werken. Dat betekent praktisch gesproken dat minder arbeidsmigranten aan de slag gaan; nu werken er gemiddeld zo’n 150 op contractbasis. Daarnaast zijn er 110 vaste medewerkers en die behouden hun baan. Het is nog niet duidelijk wanneer de afgebrande panden gesloopt worden en wordt begonnen met de nieuwbouw.

Schets Groenland Kip. Foto: Groenland Kip
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu