Gepubliceerd 21 mei 2021

Groene Voucher voor kruidentuin Hortus Populus

Voorzitter Esther van der Bor en secretaris Peet van Os van stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk (SDBR), ontvingen afgelopen vrijdag een voucher van stichting De Groene Motor ter waarde van 1.000 euro. De voucher werd overhandigd door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Anne Koning en is bestemd voor de kruidentuin op de Hortus Populus.

Esther van der Bor, Peet van Os en Anne Koning

De Hortus Populus is een gezamenlijke pluk- en oogsttuin in Bodegraven die onderhouden wordt door een 30-tal vrijwilligers en een parttimer. De stichting huurt sinds 2016 een stuk braakliggend bouwgrond in Weideveld. In 2022 loopt het huurcontract af en wordt de grond bouwrijp gemaakt.

Het ziet er naar uit dat de tuin twee velden mag houden en de Romeinse barak mag blijven staan. Secretaris Peet van Os vertelde dat hij met de gemeente in gesprek is over een duurzaamheidscentrum in de voormalige brandweerkazerne, die schuin tegenover de tuin is gelegen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN