Gepubliceerd 2 april 2024

Groene Hart Ziekenhuis gaat afval verminderen

Het Centrale Green Team van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda gaat duurzamer werken, waardoor de ziekenhuiszorg minder vervuilend wordt. Klimaat, milieu en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er komen nu al patiënten met klachten als gevolg van de klimaatverandering en milieuvervuiling, zoals longklachten veroorzaakt door fijnstof.


Door slimme oplossingen en simpele gedragsveranderingen zijn al diverse aanpassingen gedaan. Waaronder het voorkomen van afval. Het ziekenhuis produceert zeker op de operatiekamers veel afval. De afdelingen Radiologie en Dialyse hebben de nieuwe werkwijze ook getest, daaruit bleek dat zij meer gescheiden afval konden inleveren.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN