2 april 2021

Groene Hart Ziekenhuis en GGD Hollands-Midden doen studie sneltest

Het Groene Hart ziekenhuis start in samenwerking met de GGD Hollands Midden met een studie naar een sneltest voor Covid-19. Hierbij wordt gekeken of deze sneltest betrouwbaar en nauwkeurig is. De sneltest maakt gebruik van een wattenstaafje dat slechts 2,5 cm de neus in gaat.

Initiatiefnemers van dit onderzoek zijn Vishal Hira, arts-microbioloog van de afdeling Medische Microbiologie in het GHZ en Jurriaan van den Brand, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Hollands Midden:

“In de studie testen we deelnemers eerst met de Joysbio-sneltest gevolgd door de reguliere PCR-test. Daarna geven wij de deelnemers een kit met dezelfde sneltest mee naar huis. Wij vragen hen deze zelf thuis af te nemen en de uitkomst met ons te delen. In de studie vergelijken we de uitkomsten van deze drie testen om te bepalen of de Joysbio-sneltest betrouwbaar is voor professioneel en thuisgebruik. We hopen dat circa 1000 bezoekers van 18 jaar en ouder aan de GGD-testlocatie in Gouda, willen deelnemen aan ons onderzoek. Vanaf vrijdag 2 april worden bezoekers aan de testlocatie voor het onderzoek benaderd.”

De uitkomsten van het onderzoek worden doorgegeven aan het RIVM, zij bepalen op basis van deze uitkomsten of en waar de sneltest ingezet kan gaan worden.

0 Shares
Sluit Menu