Gepubliceerd 27 februari 2022

Groene Hart Museum kan aan de slag met nieuwbouw

Het bestuur van het Groene Hart Museum in Reeuwijk-Brug kan aan de slag met vervangen van de aanbouw van het museum. De gemeenteraad heeft vorige week 1,5 miljoen krediet beschikbaar gesteld voor nieuwbouw en de 700.000 euro die was gereserveerd voor renovatie ingetrokken.

noodgebouw

Tegen stemden het CDA, de ChristenUnie en twee raadsleden van Burgerbelangen. Volgens hen is onvoldoende onderzocht of een aanbouw mogelijk is voor de begrootte 700.000 euro. Gezien de huidige leningenportefeuille van 170 miljoen euro vinden ze het niet uit te leggen om nog eens 1,5 miljoen euro te lenen. Als alternatief werd voorgesteld om het plan op te nemen in het nieuwe herstelplan voor gemeentelijk vastgoed.

De overige partijen vonden het wel gerechtvaardigd om 1,5 miljoen te investeren en zo het gemeentelijk vastgoed te verduurzamen. Er werd een motie aangenomen waarin werd opgeroepen om het pand multifunctioneel in te zetten.

Bron: Visie, Marketing, implementatie Groene Hart Museum

Het plan is om in september het oude noodgebouw af te breken. Dat gebouw is na een grote brand in 2009 door een plaatselijke aannemer als noodvoorziening voor 5 jaar geplaatst. De gemeente heeft echter tot nu toe niet voor definitieve huisvesting gezorgd. Het noodgebouw is inmiddels zo vervallen dat renovatie niet meer mogelijk is.

Nu er een krediet beschikbaar is gesteld zal naar verwachting in 2024 de begane grond van het nieuwe pand afgebouwd en ingericht zijn. De afbouw en inrichting van de eerste verdieping is gepland in 2025. Vrijwilligers van het museum nemen de afbouw en inrichting voor hun rekening.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


MEEST BEKEKEN