13 januari 2022

Groene Hart-gemeenten starten funderingsloket

Gemeenten Woerden, Oudewater, Gouda en Alphen aan den Rijn hebben het zogenoemde Funderingsloket Groene Hart in het leven geroepen. Inwoners die vragen hebben over bodemdaling of schade hebben aan de fundering van hun woning, kunnen er sinds deze week terecht.

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) verzamelt alle meldingen rond de funderingsproblematiek. De deelnemende gemeenten maken gebruik van de applicatie FunderMaps en de begeleiding daarbij. Door toevoeging van lokale data aan deze tool neemt de kwaliteit van de informatie aan de huiseigenaren via het Funderingsloket verder toe, is de verwachting. FunderMaps moet zorgen voor betere informatie en transparantie.

Het Funderingsloket Groene Hart moet eerste hulp bieden aan huiseigenaren en hen een perspectief geven voor de behandeling van het probleem. Huiseigenaren in de andere gemeenten van het Groene Hart op de kaart krijgen sowieso ook informatie met behulp van FunderMaps database al is dit minder gedetailleerd. Deze gemeenten kunnen alsnog actief deelnemen aan dit initiatief, lokale data toevoegen en beleid ontwikkelen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu