Gepubliceerd 11 juni 2021

Groen licht voor opknapbeurt Vromade en omgeving

Met twee overeenkomsten markeert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk samen met partners de start om de komende jaren aan de slag te gaan met het middelpunt van Broekvelden. Het gaat om het winkelcentrum Broekvelden en de directe omgeving in deze wijk.

Mark Titulaer, ontwikkelingsmanager Rialto Vastgoedontwikkeling, René Nauta, penningmeester winkeliersvereniging Broekvelden, Inge Nieuwenhuizen, wethouder economie en verkeer gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Quint Langerak, eigenaar Jumbo Langerak, Jan-Leendert van den Heuvel, wethouder ruimtelijke ordening en grondzaken gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Er worden twee projecten op poten gezet. Het winkelcentrum Broekvelden aan de Vromade, de sporthal de Sporthoeve en de schoolgebouwen van het Vogelnest, de Speel- en Werkhoeve en kindcentrum Wereldweijde bestaan inmiddels ruim 40 jaar. Dat betekent dat er grotere investeringen nodig zijn om te blijven voldoen aan de eisen van deze tijd.

Het eerste project is dat er onderzocht gaat worden hoe dit hele gebied voor de lange termijn onder handen genomen kan worden. Dit zogenaamde haalbaarheidsonderzoek voert de gemeente uit samen met Rialto Vastgoedontwikkeling. Deze projectontwikkelaar en belegger is eigenaar van het winkelcentrum en heeft veel ervaring met dit soort ontwikkelingen.

Wethouder Jan-Leendert van den Heuvel: “We willen een vernieuwd en opgefrist hart voor de wijk dat weer minstens 40 jaar mee kan.

Daarin kan plaats zijn voor nieuwbouw van de scholen en de sporthal, voor aanpassing of nieuwbouw van de winkels en voor nieuwbouw van woningen.”

Korte termijn

Omdat het nog minstens zes jaar duurt voordat de eerste paal voor zo’n project de grond in gaat, hebben Rialto, de gemeente, de winkeliersvereniging, Jumbo Langerak en Jumbo Nederland elkaar gevonden in maatregelen die al op korte termijn effect hebben. Dat is het tweede project.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen: “We gaan de openbare ruimte rond de Vromade nu alvast opknappen. Deze wens leeft al langere tijd bij de ondernemers en gebruikers van het winkelcentrum en samen pakken we de kans om de omgeving te gaan verbeteren. Hiermee versterken we ook het ondernemersklimaat in het winkelcentrum. ”Na de zomer wordt het groen rond het winkelcentrum aangepakt. Ook komen er parkeerplaatsen voor de fiets en voor de auto bij en wordt de plek verbeterd waar de winkels bevoorraad worden. De noordzijde van het winkelcentrum gaat zo meer als extra entree functioneren.“

De planning is dat deze werkzaamheden voor het einde van het jaar zijn afgerond en dan kan de Vromade weer een aantal jaar vooruit!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN