Gepubliceerd 31 oktober 2023

Groen licht voor businesscase Storyhouse in Evertshuis

De splitsing van het Evertshuis is een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad heeft groen licht gegeven om een definitief plan te maken waarin het oude ‘Turkenburg-gedeelte’ wordt verkocht en het andere gedeelte tot een multifunctioneel dorpshuis wordt verbouwd.

De bibliotheek, de theaterzaal, muziekschool en een horecagelegenheid gaan deel uitmaken van het plan. Of de huisvesting van de lokale omroep BR6 hierbij wordt betrokken is niet bekend. Deze opzet maakt het Evertshuis financieel sterker en toekomstbestendiger, zegt wethouder Elly de Vries. De uitwerking van dit scenario moet aantonen of het ook financieel haalbaar is. In mei 2024 wordt het resultaat in de gemeenteraad behandeld.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN