Gepubliceerd 31 oktober 2023

Groen licht voor businesscase Storyhouse in Evertshuis

De splitsing van het Evertshuis is een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad heeft groen licht gegeven om een definitief plan te maken waarin het oude ‘Turkenburg-gedeelte’ wordt verkocht en het andere gedeelte tot een multifunctioneel dorpshuis wordt verbouwd.

De bibliotheek, de theaterzaal, muziekschool en een horecagelegenheid gaan deel uitmaken van het plan. Of de huisvesting van de lokale omroep BR6 hierbij wordt betrokken is niet bekend. Deze opzet maakt het Evertshuis financieel sterker en toekomstbestendiger, zegt wethouder Elly de Vries. De uitwerking van dit scenario moet aantonen of het ook financieel haalbaar is. In mei 2024 wordt het resultaat in de gemeenteraad behandeld.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN