5 juli 2021

Verrassende films op Gouds Film Festival

Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmers.

Op vijf locaties tegelijk werden zaterdag bij elkaar meer dan zestig films vertoond van makers uit alle delen van het land. Het dagdurende evenement werd geopend in Cultuurhuis Garenspinnerij door de Goudse wethouder van Cultuur, Thierry van Vugt.

Het GFF kent drie categorieën: Jong Talent (t/m 23 jaar), Beste Filmmaker (24 jaar en ouder) en 5-minutenfilms. In alle categorieën werden drie films bekroond en gaat één filmmaker naar huis met de GFF 2021-award! Er is ook een speciale award voor de beste trailer.

Aan het eind van de dag maakte de jury onder voorzitterschap van Gouden Kalf-winnares Elsbeth Fraanje de winnaars bekend.

1e eerste prijs voor Beste Filmmaker voor ‘VlaFlip’ van Sonja da Graça

In de categorie Beste Filmmaker ging de 1 e prijs naar de film ‘VlaFlip’ van Sonja da Graça, de 2 e prijs naar ‘Shine on you’ van Danny Snoek en de 3 e prijs naar ‘Niet zonder slag of stoot’ van Daniël Beckers.

In de categorie Jong Talent werden bekroond: ‘Ich bin der Fluss’ van Rashel van der Schaaf (1 e prijs), ‘De Val’ van Laurian Serno (2 e prijs) en ‘Represailles’ van Stijn van Beek (3e e prijs).

De mooiste Goudse Verhalen waren ‘Emeth’ van Rick Heikoop (1 e prijs), ‘De Opkomst’ van Joep van Weelden (2 e prijs) en ‘Kow ro na’ van Julian van Assem (3 e prijs).

De publieksprijs voor Beste Trailer was voor ‘Lekkage’ van Thijs de Neeve.

Het festival werd georganiseerd door de filmclub Toverlint, in samenwerking met vijf culturele organisaties in Gouda: De Chocoladefabriek, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Filmhuis Gouda en De Theaterbakkerheij.

0 Shares
Sluit Menu