Gepubliceerd 1 oktober 2023

Gouda vangt versneld AMV’s op

Het aantal duurzame opvangplekken voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s) met status wordt in Gouda versneld uitgebreid. Dit, naar aanleiding van een verzoek van de staatssecretaris op 22 september j.l. Naar aanleiding van de oproep, kiest het college ervoor om voor 12 AMV’s met status versneld een thuis in Gouda te geven. De gemeente wil versneld een vergunning geven om voor de kleinschalige opvang een woning aan Crabethpark 38 te verbouwen. Deze woning kan binnen 5 weken gereed zijn voor de opvang van 12 jongeren. De jongeren krijgen 24 uur per dag begeleiding van Selamzorg.

Daarnaast is Gouda samen met Nidos op zoek naar een 2e locatie waar een veilig thuis voor maximaal 12 AMV’s met status kan worden geboden. Hiermee wordt lucht gegeven aan de asielketen en wordt tevens invulling gegeven aan de naar verwachting verhoogde taakstelling van 2024.

Tekst Anneke Bekker
Bron gemeente Gouda

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN