Gepubliceerd 1 oktober 2023

Gouda vangt versneld AMV’s op

Het aantal duurzame opvangplekken voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s) met status wordt in Gouda versneld uitgebreid. Dit, naar aanleiding van een verzoek van de staatssecretaris op 22 september j.l. Naar aanleiding van de oproep, kiest het college ervoor om voor 12 AMV’s met status versneld een thuis in Gouda te geven. De gemeente wil versneld een vergunning geven om voor de kleinschalige opvang een woning aan Crabethpark 38 te verbouwen. Deze woning kan binnen 5 weken gereed zijn voor de opvang van 12 jongeren. De jongeren krijgen 24 uur per dag begeleiding van Selamzorg.

Daarnaast is Gouda samen met Nidos op zoek naar een 2e locatie waar een veilig thuis voor maximaal 12 AMV’s met status kan worden geboden. Hiermee wordt lucht gegeven aan de asielketen en wordt tevens invulling gegeven aan de naar verwachting verhoogde taakstelling van 2024.

Tekst Anneke Bekker
Bron gemeente Gouda

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN