13 januari 2022

Gouda op duurzame reislijst New York Times

Gouda staat vermeld in de reislijst van duurzame bestemmingen, opgesteld door de New York Times. De Amerikaanse krant heeft een lijst van 52 plekken gepubliceerd om heen te reizen als je “onderdeel wil zijn van de oplossing”.

Stadhuis in Gouda

De krant doelt daarmee op massatoerisme en de invloed van reizen op klimaatverandering. The New York Times is te spreken over hoe Nederland toeristen aanmoedigt verder te kijken dan alleen Amsterdam. Gouda is daarvan “een charmant voorbeeld”, meldt de krant.

Men spreekt van een “kleine, historische stad”, bekend om de Goudse kaas. De stad leent zich volgens de New York Times ideaal voor een autovrij bezoek. De Goudse wethouder van onder meer stadsmarketing en toerisme, Thierry van Vugt, is enthousiast. “Gouda heeft heel wat te bieden,” is zijn reactie

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu