Gepubliceerd 2 juli 2023

Gouda lanceert nieuwe website over mobiliteitsplannen

Naar aanleiding van het bestuursakkoord ‘Geef Gouda Door’ lanceert die gemeente de nieuwe website ‘Gouda Goed op Weg’. Hierop staat uitgelegd hoe het zogeheten Verkeerscirculatieplan (VCP) wordt uitgevoerd. Dat plan moet zorgen voor meer ruimte voor fietsers, wandelaars en openbaar vervoer en een ‘leefbaar, veilig en duurzaam Gouda’.

Bron website gemeente Gouda

Volgens wethouder Michel Klijmij-Van der Laan is het belangrijk om alternatieven voor de auto te zoeken, maar moet tegelijkertijd oog gehouden worden voor de belangrijke centrumfunctie die Gouda vervult. Dat vereist een goede bereikbaarheid. Op de nieuwe website geeft Gouda in eerste instantie informatie over de 15 projecten waaraan de komende tijd zichtbaar wordt gewerkt. De website wordt ondertussen steeds verder aangevuld met nieuwe informatie over lopende en nieuwe projecten.

Redacteur Floortje van Gameren
Bron website gemeente Gouda

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN