3 maart 2022

Koning bezoekt 750-jarig Gouda

Koning Willem-Alexander komt 12 april op bezoek in Gouda. Hij opent dan de tentoonstelling ‘Beleef het Wonder van Gouda’ in de Sint-Janskerk. Het is het startsein voor de viering van het 750 jarig bestaan van de stad. Voor de expositie is de protestantse Sint-Janskerk teruggebracht naar de 16e-eeuwse katholieke staat. Hierbij zijn unieke altaarstukken herenigd  met de kleurrijke gebrandschilderde ramen van de kerk.

Stadhuis in Gouda

Thema van de openingsbijeenkomst is ‘Verdraagzaamheid in Veelkleurigheid’. Gouda stond al in de late middeleeuwen bekend als een stad met religieuze verdraagzaamheid, waardoor een aantal zeldzame kunstschatten niet zijn vernietigd tijdens de beeldenstorm in 1566. De tentoonstelling laat de breekbare kunstschatten zien die symbool staan voor een verdraagzame samenleving.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu