Gepubliceerd 4 april 2024

Gouda helpt ondernemers in nul-emissiezone met aanpassingen

De gemeente Gouda neemt binnenkort een verkeersbesluit over een nul-emissiezone in de stad. Goudse ondernemers die vanaf 1 januari 2025 te maken krijgen met de nul-emissiezon, krijgen hulp aangeboden. De gemeente biedt aan om emissieloze bestelbussen, cargobikes of lichte elektrische vrachtvoertuigen uit te proberen. Ook de gezamenlijke aanschaf van een elektrische bestelauto kan financieel ondersteund worden vanuit de gemeente. Verder worden er specifieke maatregelen uitgewerkt voor marktkooplieden.

Stadhuis in Gouda

Aantal ritten verminderen
Om het aantal ritten door de stad te verminderen wordt er verkend of grote bedrijven en instellingen in Gouda hun goederenstromen kunnen bundelen en gezamenlijk de logistiek kunnen inkopen.

Duurzaamheidsfonds voor MKB
Daarnaast wordt een subsidieregeling opzet voor eigen ideeën van ondernemers. Voor het Goudse MKB verruimt de gemeente haar bestaand duurzaamheidsfonds, zodat er zachte leningen aan ondernemers kunnen worden verstrekt voor de aanschaf van nul-emissie bestel- en vrachtvoertuigen.

Distributiehub
In de komende maanden wordt een aanbesteding opgezet waarmee de gemeente ondernemers wil uitdagen om met ondersteuning van de gemeente een stadshub te realiseren. De gemeente nodigt marktpartijen uit hiervoor een plan van aanpak te maken en die uit te voeren. Daarnaast wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor een meer regionale distributiehub.

Tekst Anneke Bekker
Bron Gemeentenieuws van Gouda

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN