3 december 2020

Gouda bij Kaarslicht 2020 in coronatijd

Gouda bij Kaarslicht, het jaarlijks terugkerend evenement dat tijdens de kersttijd in Gouda heel veel publiek trekt. Al die brandende kaarsen achter de ramen rondom de markt is bijna een landelijk mooi kerstgevoel geworden. Helaas is het dit jaar door de aanhoudende coronacrisis echter niet gewenst dat men massaal naar de Goudse binnenstad komt.

Dit jaar ook geen moment dat de lichtjes in de boom op de Markt gezamenlijk ontstoken kunnen worden. Ook niet met elkaar genieten van al die prachtige optredens in de vele kerken, musea, theaters etc. Het goede nieuws is echter dat de grote kerstboom uit Kongsberg wel komt. Vanaf 11 december is de boom tot 6 januari 2021 op de Markt te bewonderen

De stichting Gouda bij Kaarslicht heeft een alternatief programma ontwikkeld om iedereen toch de mogelijkheid te geven deze mooie jaarlijkse traditie op gepaste wijze feestelijk te vieren.

Feelgood-film
Op vrijdag 11 december van 19.00 tot 20.00 uur wordt ‘Wij dragen het licht’ uitgezonden. Een fijne ‘feelgood’ film met de kinderburgemeester Ruben Mourik in de hoofdrol, die de essentie van Kaarsjesavond verspreidt in de stad.

Het feestelijke hoogtepunt van de dag is nu dus thuis voor de buis, op TV West via alle televisieproviders, op Gouwestad via de Rekam en via livestreams op de websites van TV West, Gouwestad TV en www.goudabijkaarslicht.nl.

65 jaar Gouda bij Kaarslicht expositie
Gouda bij Kaarslicht wilde dit jaar extra uitpakken voor de 65e jubileumeditie. Dat gebeurt nu niet op de vertrouwde manier, maar toch willen ze u graag wat laten zien van de 65 jarige geschiedenis van waarschijnlijk de oudste lichtjesavondtraditie van Nederland. Er is daarom een expositie samengesteld over die rijke geschiedenis, met foto’s en verhalen op negen locaties in de binnenstad. Vanaf 12 december is deze geopend tot de eerste week van januari 2021 op publiek toegankelijke plekken.

Houdt u bij uw bezoek aan de stad wel rekening met de coronamaatregelen, kom niet met grote groepen, let op looproutes, beperkingen in het openbaar vervoer en de anderhalve meter afstand tot elkaar.

Gouda bij Kaarslicht Youtubekanaal
De vele artiesten die normaal optreden tijdens een Gouda bij Kaarslicht, plaatsen eigen kerstfilmpjes op een speciaal hiervoor opgezet YoutubeKanaal van Gouda bij Kaarslicht. Vanaf heden tot en met Kerst worden daar steeds nieuwe filmpjes en opnames aan toegevoegd.

Kom dit jaar niet massaal naar Gouda bij Kaarslicht

Helaas dit jaar een zeer dringend verzoek om niet naar ‘Gouda bij Kaarslicht’ te komen. Maar kijk thuis voor de buis.

Voor meer info kunt u kijken op www.goudabijkaarslicht.nl

0 Shares
Sluit Menu