Gepubliceerd 19 juni 2023

GoenLinks Z-H tevreden met coalitieakkoord

Sinan Özkaya, fractievoorzitter GroenLinks, is blij met het coalitieakkoord “Krachtig Zuid-Holland”. De gesprekken met BBB, CDA, VVD en PvdA zijn volgens hem, onder leiding van informateur Arie Slob, steeds in goede atmosfeer gevoerd.

Fotograaf Milan Rijnders

GroenLinks is met name blij met de afspraken over het opwekken van schone energie, investeringen in de natuur en 100.000 nieuwe sociale huurwoningen. Ook maakt de provincie 10 miljoen euro extra vrij voor betaalbaar openbaar vervoer voor iedereen.

Berend Potjer, gedeputeerde GroenLinks: “Wij gaan aan de slag om afspraken waar te maken. 55% CO2 reductie, duizenden hectares natuur, tientallen windmolens. Waarbij wij duidelijk vanuit kracht onze verantwoordelijkheid nemen. Ik kijk er naar uit om dat te doen. Om te werken aan een eerlijk, groen en krachtig Zuid-Holland!”

Redacteur Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN