Gepubliceerd 19 juni 2023

GoenLinks Z-H tevreden met coalitieakkoord

Sinan Özkaya, fractievoorzitter GroenLinks, is blij met het coalitieakkoord “Krachtig Zuid-Holland”. De gesprekken met BBB, CDA, VVD en PvdA zijn volgens hem, onder leiding van informateur Arie Slob, steeds in goede atmosfeer gevoerd.

Fotograaf Milan Rijnders

GroenLinks is met name blij met de afspraken over het opwekken van schone energie, investeringen in de natuur en 100.000 nieuwe sociale huurwoningen. Ook maakt de provincie 10 miljoen euro extra vrij voor betaalbaar openbaar vervoer voor iedereen.

Berend Potjer, gedeputeerde GroenLinks: “Wij gaan aan de slag om afspraken waar te maken. 55% CO2 reductie, duizenden hectares natuur, tientallen windmolens. Waarbij wij duidelijk vanuit kracht onze verantwoordelijkheid nemen. Ik kijk er naar uit om dat te doen. Om te werken aan een eerlijk, groen en krachtig Zuid-Holland!”

Redacteur Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN