7 januari 2022

GHZ vestigt record aantal bevallingen

In het Groene Hart Ziekenhuis zijn in het afgelopen jaar 2.279 baby’s geboren. Daarmee is er een geboorterecord gevestigd in het Goudse ziekenhuis. In 2020 werden er nog 2.103 baby’s geboren in het GHZ, dat zijn er 176 minder dan in 2021.

De laatste jaren ziet het ziekenhuis een enorme toename in het aantal bevallingen. ‘Vijf jaar geleden waren er jaarlijks nog maar zo’n 1.600 bevallingen in ons ziekenhuis,’ vertelt Jeanet Hamberg, teamleider van het Vrouw Kind Centrum. Volgens Jeanet is de coronacrisis een van de oorzaken voor het hoge aantal bevallingen. Een andere reden is de toename van het aantal inwoners in het Groene Hart. ‘Er is volop gebouwd aan nieuwe wijken in de omgeving zoals de Triangel in Waddinxveen en Westergouwe in Gouda. Dat zorgt er ook voor dat meer vrouwen voor hun bevalling naar ons ziekenhuis komen.’

De eerste baby van het nieuwe jaar is inmiddels geboren, Rafael van Houwelingen kwam op 1 januari om 17.23 uur ter wereld in het Groene Hart Ziekenhuis.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu