27 oktober 2020

GHZ opent opnieuw Corona-IC

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft deze week opnieuw een Corona Intensive Care geopend. Nu de tweede corona-uitbraak voortduurt, is het noodzakelijk om de IC-capaciteit voor coronapatiënten te vergroten.  Door deze uitbreiding kan het GHZ ook de komende maanden voldoende IC-zorg aan coronapatiënten geven.

Beide afdelingen zijn afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er géén contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn. Het personeel op de Corona verpleegafdeling en de Corona Intensive Care draagt 24/7 beschermende kleding. Op beide afdelingen is beperkt bezoek mogelijk.

Wanneer het aantal coronapatiënten toeneemt, komen zij (afhankelijk van hun situatie) op een speciale Corona verpleegafdeling of op de Corona Intensive Care te liggen. Zij worden daar in groepsisolatie verpleegd. Hierdoor kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen. 

Gewone zorg gedeeltelijke afgeschaald, spoedzorg gaat wel door

Op dit moment zijn er in het ziekenhuis 25 coronapatiënten opgenomen, waarvan 22 op de corona-verpleegafdeling. Daarnaast zijn drie patiënten opgenomen op de Corona-IC. Verwacht wordt dat de komende periode deze aantallen verder stijgen.

De verpleging van de coronapatiënten is intensief en veel verpleegkundigen van het Goudse ziekenhuis worden hiervoor ingezet. Dit betekent dat een deel van de ‘gewone’ zorg op het moment afgeschaald is.

Om die reden zijn ook tijdelijk vier van de acht operatiekamers gesloten voor niet spoedeisende operaties. Spoedzorg wordt nog wel geleverd.

0 Shares
Sluit Menu