Gepubliceerd 27 april 2023

Gezellige koningsdag met groot aanbod aan activiteiten en optredens

Met een keur aan activiteiten is in de diverse kernen op eigen wijze Koningsdag 2023 gevierd. Dankzij het zonnige weer trokken de vrijmarkten, spelletjes en optredens veel bezoekers die zich uitstekend wisten te vermaken. In Bodegraven was er geen aubade, de vlag werd om 8.00 uur door een ambtenaar gehesen. De kleedjesmarkt zag er fleurig uit in de zon, er werd veel speelgoed aangeboden.

Burgemeester Michael Grauss was in Waarder en Driebruggen aanwezig tijdens de aubade. In Driebruggen werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Gerard van den Heuvel. Hij was voorzitter van Oranjevereniging Driebruggen en overleed 18 april 2023. Het programma in Driebruggen was daarom aangepast. De spelletjes voor de kinderen waren niet bij Custwijc maar op het terein van voetbalvereniging WDS.

In Nieuwerbrug pakte Oranjevereniging Prinses Juliana flink uit met optredens van volkszanger Marco de Hollander, Helemaal Top, local Heroe Hugo Beijerman, De Dikakkers, DJ Johny Tirol en de Mid West Cover Band. Er was een foodtruck en een kraampje met tompouces, koffie en andere lekkernijen. De vrijmarkt werd goed bezocht en de brandweer gaf een demonstratie. Er werd een autobrand geblust en het slachtoffer werd uit het wrak gezaagd.

In Waarder genoten jong en oud van het uitgebreide programma. Er werd gesjoeld, af en toe waren er wat mensen te porren voor een wedstrijdje paardrijden op de stormbaan en er was lekker eten en drinken. De sfeer was gemoedelijk en relaxt.

In Reeuwijk-Brug zorgde Stichting Volksvermaak weer voor een gezellige koningsdag en koningsnacht.

In De Oude Zustertuin speelden ouders met hun kinderen oudhollandse spelletjes. De kinderen mochten in de draaimolen. Er zijn 350 spelkaarten verkocht. De organisatie was erg tevreden over het aantal bezoekers.

Traditiegetrouw verzamelt Reeuwijk-Dorp zich op feestdagen op het plein bij Gasterij Vergeer/Happz: de vrijmarkt, de attracties voor de jeugd en de afsluiting met muziek van DJ Leon en zangeres Susanne wisten weer velen te boeien.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN