Gepubliceerd 29 april 2024

Gezellige Koningsdag in Nieuwerbrug

In Nieuwerbrug was er tijdens Koningsdag, dankzij de vrijwilligers en de sponsors, veel te beleven. Het was de enige kern in Bodegraven-Reeuwijk met een overdekte vrijmarkt, waar de handel floreerde. De kleedjesmarkt werd namelijk vanwege de regen verplaatst naar in het Wierickehuis. De kinderen konden zich laten schminken of een ballonnenfiguur laten maken. Buiten konden de kinderen zich goed vermaken op het springkussen en op de klimtoren.

De Brandweer van Nieuwerbrug gaf een demonstratie met een brandende auto die tegen een boom was gereden en in die auto zat ook nog een slachtoffer vast. Bijzonder om van zo dichtbij te zien hoe de brandweer te werk gaat in zo’n situatie. Ook de vrijwilligers van EHBO Nieuwerbrug, die de hele dag paraat stonden, deden mee aan deze demonstratie.

De stroopwafels van de Speelweek waren aan het eind van de dag uitverkocht, zodat de kinderen van de Speelweek van de opbrengst een leuk dagje uit kunnen. De koffie en oranjetompouce werden goed verkocht bij de Oranjekraam, lekkere patat van de snackkar en de heerlijkste biertjes van de TAP.

Vocalgroup Isia uit Woerden gaf een mooi optreden op het podium bij het plein. Zanger Marco Mark gaf een geweldig optreden, gevolgd door het fenomeen Jan Biggel, die met zijn hit, Ons moeder zeej nog, het plein volop in beweging zet. Na schitterende optredens van Alex, Hessel en Ineke, en van onze medeorganisator en presentator Hugo Beijeman, namen de mannen van Dik en Gezellig, het publiek mee door verschillende muziekstijlen.

Afsluitend zorgde dat DJ Yorick dat het nog lang gezellig bleef op het plein. Kortom ondanks de regenbuitjes in de ochtend en middag was het weer een geslaagde Koningsdag in Nieuwerbrug.

Tekst en foto aangeleverd door de Oranjevereniging Prinses Juliana

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN