11 september 2021

Gezamenlijk onderzoek naar oplossing voor problemen Brugweg

Wethouders Kirsten Schippers van Waddinxveen en Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk gaan samen op zoek naar een onderzoeksbureau dat hen kan adviseren over een oplossing voor de verkeersproblemen rondom de Brugweg in Waddinxveen. De oplossing voor de Brugweg in Waddinxveen mag niet tot gevolg hebben dat de verkeersproblemen zich verplaatsen naar Reeuwijk-Dorp.

Wethouders Kirsten Schippers van Waddinxveen en Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk


Afgelopen donderdag tekenden de wethouder een samenwerkingsovereenkomst om verkeerskwesties samen op te pakken. Met deze overeenkomst spreken de beide gemeenten af om de precieze problemen inzichtelijk te maken en samen te kijken naar mogelijke oplossingen. De resultaten van het onderzoek worden verwacht rond de zomer van 2022. Daarna besluiten beide gemeenten over de inzet van die oplossingen.

Vervolg op Beter Bereikbaar Gouwe
De aanpak van deze verkeerskwesties volgt uit de samenwerking binnen Beter Bereikbaar Gouwe. Dat programma werkt aan het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid van de regio.

“Wij zien dit als een lokale opgave van twee gemeenten,” licht wethouder Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk toe. “Deze samenwerking komt voort uit Beter Bereikbaar Gouwe, het is een vervolg hier op,” vult wethouder Kirsten Schippers aan. “We zijn positief gestemd en hopen samen met de inwoners van Waddinxveen en van Reeuwijk-Dorp op een mooi resultaat!”

0 Shares
Sluit Menu