Gepubliceerd 19 mei 2021

Gevaccineerd en toch besmet met coronavirus

Het vaccinatietempo gaat omhoog omdat er steeds meer vaccins beschikbaar komen. Mensen die geboren zijn in 1965 kunnen een afspraak maken via het online portaal www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Als er wachttijden zijn, probeer dan een andere vaccinatielocatie. Op de locatie in Bergambacht kunnen mensen vaak al de volgende dag terecht.

Bron RIVM

Gevaccineerde mensen kunnen nog steeds het coronavirus oplopen of overdragen. De kans om ziek te worden na de infectie is na vaccinatie een stuk kleiner, maar niet helemaal weg. Daarom blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt.

Vaccinatie dak- en thuislozen
In de week van 24 mei begint de GGD Hollands Midden met het vaccineren van dak- en thuislozen in de maatschappelijke opvanglocaties in de regio. Vanaf 18 mei gaan artsen van de GGD naar deze locaties om voorlichting te geven.

Coronacijfers per gemeente
kijk op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN