Gepubliceerd 18 juni 2023

Geupdatete subsidieverordening ter inzage

De Algemene Subsidieverordening uit 2011 is geupdatet en voldoet nu weer aan gemeentelijk beleid en Europese wetgeving met betrekking tot staatssteun. Van 14 juni tot 9 september ligt de gewijzigde verordening ter inzage voor inspraak.

De regels met betrekking tot het afleggen van verantwoording over gebruik van subsidies en de weigeringsgronden zijn aangescherpt. De reikwijdte van de verordening is uitgebreid van 4 naar 11 beleidsterreinen. Het gaat met name om terreinen die betrekking hebben op preventie in het sociaal domein.

Els Oliwkiewicz van de CU vroeg aan de wethouder of de subsidieverordening van invloed is op de hoogte van te verlenen subsidies.

Volgens Wethouder Dirk-Jan Knol wordt de hoogte van het totaal te verdelen subsidiebedrag bepaald door de gemeenteraad tijdens het vaststellen van de kadernota. Deze wordt 21 juni a.s. besproken in de gemeenteraad. Volgens de kadernota moet er in 2025 2 ton bezuinigd worden op de subsidies en in 2026 en 2027 4 ton.

Klik hier voor de geupdatete subsidieverordening 2024.
Klik hier voor de was/wordt lijst.
Klik hier voor de lijst met toegekende subsidies 2023

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN