Gepubliceerd 18 juni 2023

Geupdatete subsidieverordening ter inzage

De Algemene Subsidieverordening uit 2011 is geupdatet en voldoet nu weer aan gemeentelijk beleid en Europese wetgeving met betrekking tot staatssteun. Van 14 juni tot 9 september ligt de gewijzigde verordening ter inzage voor inspraak.

De regels met betrekking tot het afleggen van verantwoording over gebruik van subsidies en de weigeringsgronden zijn aangescherpt. De reikwijdte van de verordening is uitgebreid van 4 naar 11 beleidsterreinen. Het gaat met name om terreinen die betrekking hebben op preventie in het sociaal domein.

Els Oliwkiewicz van de CU vroeg aan de wethouder of de subsidieverordening van invloed is op de hoogte van te verlenen subsidies.

Volgens Wethouder Dirk-Jan Knol wordt de hoogte van het totaal te verdelen subsidiebedrag bepaald door de gemeenteraad tijdens het vaststellen van de kadernota. Deze wordt 21 juni a.s. besproken in de gemeenteraad. Volgens de kadernota moet er in 2025 2 ton bezuinigd worden op de subsidies en in 2026 en 2027 4 ton.

Klik hier voor de geupdatete subsidieverordening 2024.
Klik hier voor de was/wordt lijst.
Klik hier voor de lijst met toegekende subsidies 2023

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN