Gepubliceerd 17 juni 2021

Geslaagde BoRe-route ‘Spieren voor Spieren’

Afgelopen maand is door de buurtsportcoaches Vivian van den Herik en Pim Lokhoff van St. Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk (SenW) een route opgezet met een koppeling naar het goede doel Spieren voor Spieren.

In beweging

De buurtsportcoaches hebben in de maand mei de BoRe-route uitgezet. Een tocht van 30 kilometer die 6 dorpskernen binnen de gemeente passeerde. Lokale ondernemers fungeerden als stempelpost waardoor in elke kern een stempel behaald kon worden. De route heeft veel mensen in beweging gebracht op verschillende manieren. Zo is er hardgelopen, gefietst en gewandeld. Naast de oproep om op een gezellige manier in beweging te komen is er ook aandacht gevraagd voor het goede doel ‘Spieren voor Spieren’. Het streven om een bedrag van € 450 op te halen is bereikt en zelfs overstegen. Een zeer positieve ervaring volgens de buurtsportcoaches.

Flink gedoneerd

“Deze manier van mensen in beweging brengen is echt geweldig”, aldus buurtsportcoach Pim Lokhoff. De buurtsportcoach kijkt met veel vreugde terug op het verloop van de BoRe-route en de enthousiaste deelname van de inwoners. Naast de deelname is er ook flink wat gedoneerd, met in het bijzonder Sportclub Reeuwijk. Deze hardlopers hebben de BoRe-route in 3 zaterdagen gelopen en daarbij 300 euro ingezameld! Voor Sport en Welzijn een mooie kers op de taart waardoor er meer is opgehaald dan verwacht.

• De hardlopers van SC Reeuwijk tijdens de BoRe-route.

Wat gaat er gebeuren met de donaties?

Nederland kent maar liefst 22.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. De stichting ‘Spieren voor Spieren’ zet zich onder andere in door geld in te zamelen middels het opzetten van sportieve acties. Het gedoneerde geld zal worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek en goede behandelingen/zorg in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Een grote dankbaarheid voor lokale ondernemers

De soepele samenwerking met en de gastvrije houding van lokale ondernemers heeft ervoor gezorgd dat de route gerealiseerd kon worden. Een enorme dankbaarheid gaat uit naar: de PLUS te Waarder, kapsalon Pueblo 40 te Reeuwijk-Dorp, bloemenwinkel Blooms te Reeuwijk-Brug, de Dagwinkel te Nieuwerbrug, groenteboer John Groente en meer… te Bodegraven en ICT 3Bruggen te Driebruggen.

 Meer informatie over activiteiten van de Buurtsportcoaches zijn te vinden op www.senw-br.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN