19 januari 2021

Geschikte ruimte gezocht voor kunstwerk ‘Pompen of Verzuipen’

De Bodegraafse glaskunstenaar Marry Buiks is op zoek naar een geschikte plek voor het kunstwerk “Pompen of Verzuipen” dat hij in 2015 samen met Trudy Dales heeft gemaakt voor de Groene Hart Kunstprijs. Het kunstwerk symboliseert het veenweidegebied dat alleen kan worden bewoond door de waterhuishouding kunstmatig te reguleren.

Het kunstwerk heeft tot nu toe in de tentoonstellingsruimte op Fort Wierickerschans gestaan. Maar die ruimte wordt verbouwd en aangepast zodat aan de 1,5 meterregels kan worden voldaan. Daarom is er geen ruimte meer voor het kunstwerk en is Marry op zoek naar een andere plek.

Het Streekmuseum in Reeuwijk-Brug kan het kunstwerk pas na de verbouwing in 2022 een expositieruimte aanbieden.

In het kunstwerk is ledverlichting verwerkt en daarom moet het binnen staan. Marry denkt zelf aan de hal van een kantoor van een waterschap of in het gemeentehuis van een van de gemeentes in het veenweidegebied. Wie een geschikte ruimte weet, kan contact opnemen via de website Marryzglaz.com

Helaas viel het kunstwerk niet in de prijzen. Marry was ook niet zo tevreden over de plek die het kunstwerk op de tentoonstelling had gekregen.

Expositie Groene Hart prijs 2015
0 Shares
Sluit Menu