Gepubliceerd 28 april 2024

Gert Olbertijn vertelt over de Goudse stadsakker in Gast uit de Streek

Gert Olbertijn is voorzitter van Stichting Stadsakker in Gouda. Hij wordt maandag 29 april om 20.00 uur geïnterviewd in het programma Gast uit de Streek bij BR6. De stadsakker in Gouda is een beetje vergelijkbaar met de Hortus Populus in Bodegraven. Er wordt op biologische wijze voedsel verbouwd op gemeentegrond dat is gelegen langs de Hollandse IJssel, aan de zuidoostkant van Goverwelle.

De in 2022 opgerichte stichting heeft geïnvesteerd in onderzoeken, grondbewerking, opslag, gereedschap en plantmateriaal. Het voedsel wordt verbouwd onder leiding van deskundige boerin, Tiara Slager. Ze heeft haar opleiding gedaan aan de Warmonderhof, een mbo-opleiding voor biodynamische landbouw. Zij bewerkt samen met een aantal vrijwilligers een hectare grond. De Stichting heeft inkomsten van de verkoop van voedselpakketten.

Het interview wordt op dinsdag om 22.00 uur en op zaterdag en zondag om 19.00 uur herhaald op de radio bij BR6.

Interviewers: Roelie Spijkerboer-Seinen en Marja van Noort, Techniek Arjan Doelman.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN