29 november 2021

Gerrit van Eijk (74) wethouder voor de VVD

Gerrit van Eijk wordt de nieuwe VVD-wethouder. De 74-jarige Bodegraver volgt Inge Nieuwenhuizen op, die is benoemd tot burgemeester in De Wolden in Drenthe. Hij wordt naar verwachting op woensdag 15 december tijdens de gemeenteraad geïnstalleerd. Inge Nieuwenhuizen heeft al afscheid genomen van de raad, zij wordt op 16 december geïnstalleerd in De Wolden. Zij gaat daar ook wonen. Nieuwenhuizen trad aan in Bodegraven-Reeuwijk na de de verkiezingen in 2018.

Gerrit van Eijk bij zijn vertrek uit de raad in 2018, samen met Lizette Visscher die toen eveneens afscheid nam. (Foto: VVD Bodegraven-Reeuwijk)

Van Eijk heeft eerder al negen jaar in de gemeenteraad gezeten voor de VVD. Hij verliet de fractie vier jaar geleden na de verkiezingen, toen de VVD de kandidatenlijst flink verjongde. Fractievoorzitter Robin Kersbergen toont zich tevreden: “Met de voordracht van Gerrit van Eijk kiezen we voor bestendiging van de uitvoering van het raadsakkoord. De fractie heeft er alle vertrouwen in dat Gerrit met zijn lokale kennis en ervaring de juiste man op de juiste plek is.”

Van Eijk zal na de verkiezingen in 2022 niet terugkeren op de wethouderszetel. Hij heeft vanwege het passeren van de pensioengerechtigde leeftijd sowieso geen recht op wachtgeld. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag zal de VVD dan opnieuw een wethouderszetel claimen, de kandidaat is nog niet bekend. Het ziet er naar uit dat de 29-jarige Robin Kersbergen als lijsttrekker de kar zal trekken. De kandidatenlijst wordt waarschijnlijk zaterdag 4 december vastgesteld in de ledenvergadering.

Binnen de VVD leidden persoonlijke conflicten afgelopen zomer tot een afsplitsing, de raadsleden Willem Zuyderduyn en Frank Rijkaart gingen verder onder de nieuwe partij Lokaal Liberaal. Daarop keerde de eerder opgestapte Kees-Willem van Os juist weer terug in de fractie.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu