Gepubliceerd 11 februari 2024

Gepikeerd RVC’33 verliest van Koudekerk

Reeuwijk-Dorp is RVC’33 maar zeker ook de jaarlijkse carnavalsoptocht op zaterdag. Daar moet je van afblijven! En dan te moeten kiezen tussen het spelen van een belangrijke competitiewedstrijd in de A-categorie of deelnemen aan de carnavalsoptocht die iedereen in het dorp op de been brengt, dan krijg je geheid gedoe.

Geen inlevingsvermogen

RVC’33 probeerde dat nog te voorkomen door de KNVB te verzoeken de wedstrijd naar een andere datum te verzetten. Resultaat? De Reeuwijk-Dorpers kregen nul op rekest! Dat verwondert niemand want de heren van de KNVB hebben al vaker getoond totaal geen inlevingsvermogen te hebben in specifieke gevallen wat er bij jonge mensen leeft. En zo’n carnavalsoptocht waar velen ook aan gewerkt hebben, natuurlijk niet willen missen.

Gekipeerd gezelschap

En zo reisde RVC’33 met een gepikeerd en uitgedund gezelschap naar Koudekerk om er dan nog maar iets van de wedstrijd te maken. RVC’33 won natuurlijk niet, hoewel het zich nog krachtig wist te verzetten en Koudekerk de 2-0 overwinning nog niet eens cadeau kreeg. Hulde voor RVC’33 maar zeker niet voor de KNVB!

Niet de enige

Ook ESTO had afgelopen zaterdag te kampen met een uitgedund gezelschap door op vakantie zijnde spelers en dat had zeker invloed op de wedstrijd (1-1 tegen Soccer Boys). De twee weken van de voorjaarsvakantie zijn bij uitstek de mogelijkheid om even op wintersportvakantie te gaan. En die moet je lang van tevoren boeken. Wachten tot je zeker weet dat je niet hoeft te spelen, is daarom geen optie. En je kan van de jonge generatie van nu toch niet verwachten dat ze jarenlang in de voorjaarsvakantie niet op wintersport gaan omdat ze van tevoren niet weten of ze moeten spelen. En laten we wel zijn het voetbal in het amateurvoetbal is in de lagere regionen pure vrijetijdsbesteding. Waarom blijft de KNVB dan zo halsstarrig inhaalwedstrijden plannen in die specifieke periode?

Ruimte genoeg

De meeste voetbalclubs hebben nu kunstgras of kunnen er naar uitwijken. Daardoor is het aantal afgelaste duels in de A-categorie drastisch afgenomen. In mijn beleving is er ruimte genoeg om de voorjaarsvakantie met rust te laten. Op 2e paasdag en 2e pinksterdag wordt er vaak niet meer gevoetbald. Bovendien kan er ook doordeweeks een keer worden gevoetbald. En waarom begint de competitie zo laat in september? De beker kan je ook in z’n geheel doordeweeks laten verspelen. Wat mij betreft direct via het knock-outsysteem. Wat hoofdzakelijk ook al gebeurt na de groepsfase.

Zoals het nu gaat, werkt de KNVB eigenlijk zelf mee aan competitievervalsing. En dat wil je toch niet als voetbalbond? De voetbalbond is voor de clubs en niet andersom!

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN