Gepubliceerd 17 juni 2023

Genieten van zomerweer maar er zijn ook uitdagingen

Afgelopen twee weken hebben we kunnen genieten van heerlijk warm weer. De warmte en droogte brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Door de droogte in het Reeuwijkse Hout zijn de nodige maatregelen genomen. Er is een tijdelijk verbod op barbecuen en open vuur in dit gebied. Het risico op brand is te groot en we moeten onze natuur beschermen. 

Ook de brug in het centrum van Bodegraven heeft last van de hitte. Om te voorkomen dat de brug uitzet, wordt de brug gekoeld hierdoor kunnen de auto’s blijven doorrijden en kan de brug in werking blijven. Ook mensen hadden het heel erg warm, veel mensen zochten verkoeling in de rijn bij de Reeuwijkse plassen of hadden een zwembadje opgezet.

Vanaf dinsdag wordt het minder warm weer en is er 60% kans op regen.

Video en tekst Thiemo Oldenhage

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN