Gepubliceerd 17 juni 2023

Genieten van zomerweer maar er zijn ook uitdagingen

Afgelopen twee weken hebben we kunnen genieten van heerlijk warm weer. De warmte en droogte brengt ook enkele uitdagingen met zich mee. Door de droogte in het Reeuwijkse Hout zijn de nodige maatregelen genomen. Er is een tijdelijk verbod op barbecuen en open vuur in dit gebied. Het risico op brand is te groot en we moeten onze natuur beschermen. 

Ook de brug in het centrum van Bodegraven heeft last van de hitte. Om te voorkomen dat de brug uitzet, wordt de brug gekoeld hierdoor kunnen de auto’s blijven doorrijden en kan de brug in werking blijven. Ook mensen hadden het heel erg warm, veel mensen zochten verkoeling in de rijn bij de Reeuwijkse plassen of hadden een zwembadje opgezet.

Vanaf dinsdag wordt het minder warm weer en is er 60% kans op regen.

Video en tekst Thiemo Oldenhage

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN