3 juli 2022

Gemeenteraad zit bovenop de portemonnee

Het college had in het raadsbesluit van de jaarrekening 2021 voorgesteld om het positieve resultaat op de exploitatie van bijna 2 miljoen euro te gebruiken voor onder andere de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie, ICT en buitensport.

De commissie Bestuur en Financiën vond dat het college te voorbarig was met het reserveren van geld voor specifieke doelen. De commissie was het eens met het voorstel van Remco Tijssen (BBR) om het hele bedrag toe te kennen aan de algemene reserve.

Voorstel om 1,9 miljoen euro toe te voegen aan de algemene reserve

De gemeenteraad zal later in het jaar een besluit nemen over welke bedragen uit de algemene reserve worden overgeheveld naar reserveringen voor specifieke doelen.
Jacob Biemond (SGP) zei dat hij de komende raadsperiode het budgetrecht van de gemeenteraad zeer serieus gaat nemen.

Gemeenteraad neemt budgetrecht serieus

Wethouder Elly de Vries beloofde dat ze nog duidelijker zal uitleggen waarom ze geld nodig heeft voor specifieke doelen, zoals de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie.

Het aangepast raadsbesluit bij de jaarrekening 2021 staat als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraad van woensdag 6 juli a.s. Het is mogelijk dat naar aanleiding van het auditverslag van de auditcommissie de jaarrekening alsnog een bespreekstuk zal worden. De accountant heeft, net als voorgaande jaren, vastgesteld dat het inhuren van personeel niet is uitgevoerd volgens de regels van Europese aanbesteding.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu