4 mei 2021

Gemeenten en LTO stimuleren zonne-energie op daken bij agrariërs

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Waddinxveen en Zuidplas en LTO-Noord zijn betrokken bij het project ‘Zon op Dak Groene Hart’. Het doel is om eerst agrarische daken te benutten, voordat landbouwgrond wordt aangesproken om zonne-energie op te wekken.

Agrarische ondernemers die zich aanmelden voor het project krijgen eerst een energiescan om te onderzoeken of zonnepanelen op de beschikbare daken rendabel zijn. Er wordt aandacht besteed aan onder andere de dakconstructie en aanwezigheid van asbest, waarna advies wordt gegeven en de investering doorgerekend wordt. Afhankelijk van de grootte van het dak kan geadviseerd worden om de zonnepanelen te financieren via de SDE++-regeling of de salderingsregeling.


Het project ondersteunt tevens bij de realisatie van zonnepanelen en adviseert netbeheerders rondom netverzwaringen in de regio. Agrarische ondernemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via deze link.
Voor vragen kan contact opgenomen worden met projectleider Klaas Hielke Dijkgraaf, tel: 0642112097 of Mail: khdijkgraaf@ltonoord.nl

0 Shares
Sluit Menu