Gepubliceerd 10 augustus 2021

Gemeente verwacht steun van Rijk om fietsen te stimuleren

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil toename van het fietsgebruik stimuleren. Samen met de gemeenten uit de regio Midden-Holland is een inventarisatie gemaakt van de belangrijkste fietsroutes en de opgaven die er zijn om die routes veilig en van een goede kwaliteit te maken.

Op basis van inbreng vanuit de regio’s, waaronder Midden-Holland, zal de provincie Zuid-Holland een bijdrage leveren aan het fietsbeleid tot 2040, dat door het Rijk wordt opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Het gemeentebestuur van Bodegraven-Reeuwijk heeft de intentie uitgesproken naar de provincie om eigen onderzoeken en projecten uit te voeren. Er wordt van uitgegaan dat het nieuwe kabinet extra geld vrijmaakt voor de fiets en vanaf 2022 via het MIRT beschikbaar stelt.

De provincie Zuid-Holland is een van de 23 aangesloten partijen bij Tour de Force. Gemeenten, provincies en vervoerregio’s hebben in het fietssamenwerkingsverband Tour de Force, het Nationaal toekomstbeeld fiets op hoofdlijnen geschreven, dat door staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) en Henk Brink (voorzitter Tour de Force) is gepresenteerd.
Het initiatief tot de Tour de Force ontstond in 2015 toen men in Utrecht volop bezig was met de voorbereidingen van de start van de Tour de France. De naam ‘Tour de Force’ is hiervan afgeleid.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN